Άννα Μιχαήλ

Η Κλινική Διαιτολόγος:

Η Άννα Μιχαήλ είναι εγγεγραμμένη Κλινική Διαιτολόγος με ειδίκευση στη Χρόνια Νεφρική Νόσο. Είναι η ιδρύτρια του Eatducation, όπου βοηθά τα άτομα μέσω συνεδρίων και εκπαίδευσης προκειμένου κάθε άτομο να πετύχει τους στόχους του.

Αποφοίτησε από το Bath Spa University, Bath, UK, με BSc in Food and Nutrition το 2015. Στη συνέχεια, επέστρεψε πίσω στη γενέτειρά της, τη Λευκωσία, για να ολοκληρώσει το MSc στην Κλινική Διαιτολογία, το οποίο ολοκληρώθηκε το 2018 στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού της, πραγματοποίησε συνολικά 1030 ώρες πρακτικής άσκησης. Η πρακτική άσκηση της έδωσε την ευκαιρία να συνεργάστει και να δεί από κοντά άτομα που χρήζουν διατροφή σε διάφορους τομείς (π.χ. καρκίνο, νεφροπάθεια, κλινήρεις άτομα κλπ.). Ασκήθηκε σε διάφορα νοσοκομεία σε όλη την Κύπρο και στον ιδιωτικό τομέα. Ανέπτυξε κριτική σκέψη και έμαθε πώς να διαχειρίζεται πολλές ασθένειες καθώς και ατομικές ανάγκες.

Αφού ανακάλυψε το ενδιαφέρον της για τα άτομα με νεφρολογικές παθήσεις αποφάσισε να συνεχίσει τις σπούδες της σε διδακτορικό επίπεδο, για το πώς η διατροφή παίζει ζωτικό ρόλο για τους νεφροπαθείς. Κατά τη διάρκεια του διδακτορικού της, ξεκίνησε να διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και είναι εκπαιδευτικός, βοηθώντας στη διάδοση της γνώσης στους μελλοντικούς της συναδέλφους.

Πλέον εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως Κλινική Διαιτολόγος, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο με επίκεντρο τον ασθενή. Κύριος στόχος της για τους ασθενείς της είναι να τους διδάξει τις αρχές της υγιεινής διατροφής για να την εφαρμόσουν ως τρόπο ζωής τους και όχι απλώς μια απλή δίαιτα. Ακούει τις ανάγκες των ασθενών της και προσπαθεί να πετύχει τους στόχους τους. Όταν δεν εργάζεται, δεν διδάσκει ή δεν συμβουλεύει, δημιουργεί χρήσιμο περιεχόμενο για τους ασθενείς της. Της αρέσει επίσης να μαγειρεύει, να πηγαίνει στο γυμναστήριο, να παίζει με τη γάτα της και να διαβάζει βιβλία μυστηρίου.

Πιστοποιητικά

  • BSc Food with Nutrition
  • MSc Clinical Dietetics
  • PhD Nutrition and Dietetics
  • CyDNA (Σύνδεσμος Διαιτόλογων και Διατροφολόγων Κύπρου)
  • CySPEN (Κυπριακή Εταιρεία Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού)
  • ESPEN (European Society for Parenteral and Enteral Nutrition)

Web Design and Development by WildBerry Digital | Member of Digital Innovation Group